Jag förstår att det är många som vill prata med mig nu och intervjua mig för diverse medier. Jag har gjort en intervju i Corren och en till Ekot. I övrigt lämnar jag bara följande kommentar:

För att säga det rent uppenbara, vi har problem inom Moderaterna. Hur mycket jag än gillar Anna Kinberg Batra så räcker inte det. Man kan vara en bra människa och en skicklig politiker, men ändå vara på fel plats. Med tanke på arvet så kanske inte hennes utgångsläge heller var det bästa.

I januari bestämde jag mig för att använda maj som min personliga brytpunkt för förtroende. Nu har maj passerat och läget är illa. Det här fungerar inte längre och har, ärligt talat, inte gjort det under en ganska lång tid.

Moderaterna behöver en ny partiledare. Den måste snabbt kunna omge sig med de medarbetare som krävs för att återvinna förtroende för oss som tydliga, stabila och regeringsdugliga. Det är inte en uppgift som kan bäras av en person. Det krävs en laginsats där vi alla behöver spela en roll, men där ett byte i ledningen är helt avgörande om det ska lyckas.

Det finns säkert en risk för att jag blir anklagad för att vara illojal, men det är precis tvärt om. Min lojalitet ligger hos mina medlemmar och väljare i Östergötland, det är utifrån dem som jag har mitt mandat. Jag sätter min lojalitet mot partiet före lojaliteten mot enskilda personer.

Läs intervjun med Corren.se