Jag har uppskattat Mons Kallentofts böcker om Malin fors, som utspelar sig i Linköping. Det är någonting spännande med rysliga mordhistorier i hemmiljö, av någon anledning. Att de nu ska spelas in och bli serie är såklart kul, men mindre road är jag över de krav som nu riktas mot kommunen.

Runt om i kommunens bolag så bereds nu ärenden som sammantaget innebär att de ska bidra med 4 mkr av Linköpingsbornas pengar för att sponsra inspelningen. Till det ska 20 lägenheter ställas till förfogande gratis under 8 månader från vårt kommunala bostadsbolag. På något håll smygs ärendet in under Övriga frågor på agendan, i ett annat bolag så läggs ärendet in som ett sekretessärende. Hanteringen är helt förkastlig.

För min och Moderaternas del är det orimligt att vi går in och delfinansierar en filminspelning med vad som är skattebetalarnas pengar, hyror från boende i Stångåstaden och över elräkningen från Tekniska verken. Helt orimligt! Så vi moderater kommer att säga nej.

Filmteamet är naturligtvis välkommet i Linköping. Vi ska som kommun göra vad vi kan för att underlätta deras arbete, precis som vi vill underlätta för alla näringsidkare som vill verka i kommunen. Att agera filmproducenter ska vi politiker däremot låta bli.