Under våren har ett antal mark- och bostadsrelaterade affärer påbörjats inom Linköpings kommun och dess bolag som Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Samhällsbyggnadsnämnden nu kräver att kommunrevisionen granskar närmare. 

Att Stångåstaden går ut på en försäljning av ett tusental lägenheter har våra tre partier ställt sig bakom. Det vi däremot är mer tveksamma till är att affären kombineras med flera marktilldelningar, både till den blivande köparen av lägenheterna samt till Stångåstaden.

Våra tre partier är angelägna om att upprätthålla principen om en transparent marktilldelning i Linköpings kommun. Det är också viktigt att värna integriteten i Samhällsbyggnadsnämndens myndighetsutövning. En bristande tilltro till nämndens beslutsfattande och misstanken om att nämndens myndighetsutövning är godtycklig riskerar att skada Linköpings kommun.

Nämndledamöternas brev till kommunrevisionen (pdf)

Nyheter direkt till dig!

Nyheter direkt till dig!

Anmäl dig för mitt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, utspelen och kommentarerna skickade till dig via e-post!

Välkommen! Nu skickas ett meddelande till din e-postadress där du behöver bekräfta din prenumeration. Det är för att minska risken för att du utsätts för spam. Om du inte får något mail, kolla i din mapp för skräppost eller försök igen.